Hoe Mok, CLP of mijt behandelen

Voor paarden met CPL en/ of MOK raden we aan de benen te wassen met de shampoo en daarbij als ondersteuning de Leg Cleaner te gebruiken. Was bij aanvang het paardenbeen 1 x in de week. Tussen de wasdagen door de Leg Cleaner te gebruiken. Gebruik de Leg Cleaner om het probiotica gehalte op het gehele been op pijl te houden.

Over het algemeen is het effect zichtbaar na behandeling van twee á drie weken. 

Hoe zorg ik voor een gezonde leef omgeving voor uw paard?

 De stal of box is de plaats waar de meeste paarden minimaal 12 uur per etmaal staan. De stal is voor slechte bacteriën de ideale plaats om zich te bevinden en te vermeerderen door de warmte en het volop aanwezig zijn van voeding voor deze bacteriën. Denk daarbij aan uitwerpselen van het paard, vuil dat het paard mee naar binnen heeft gelopen en restjes van voer. Daarnaast worden er vaak diverse reinigings en verzorgingsproducten op paarden en hun dekens gebruikt. Ook deze producten zijn een voedselbron voor slechte bacteriën. 
Reinigingsmiddelen met probiotica zijn inmiddels uitvoerig getest en goedgekeurd in de veeteelt. Bijvoorbeeld voor het reinigen van stallen voor paarden, koeien, of varkens. In die stallen zorgen ziekmakende bacteriën voor gezondheidsproblemen en de oplossing hiervoor werd tot nu toe vooral gezocht in sterke ontsmettingsmiddelen en in antibiotica. Na tientallen jaren werden de meest gevaarlijke ziektekiemen resistent voor deze middelen, waardoor steeds meer vee ziek werd.
Inmiddels is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het de probiotische reinigers van GreenXL-Horse wél lukt om stallen schoon te houden  zodat de veestapel gezond blijft. Voor het schoonmaken van de stal is er GreenXL-Horse Stable Cleaner. Dit product blijft lange tijd na gebruik werkzaam door de activiteit van de probiotica in dit product. Om de werking van de Stable Cleaner te ondersteunen én nog verder te verlengen, is het raadzaam om de GreenXL-Horse Stable stabilizer te gebruiken. 

Rand producten

Als u last van geur in uw ruiterlaarzen, of jeuk door uw ruiterhelm. Of ander dingen die moeilijk te wassen zijn, dan is de universel cleaner een oplossing. Geur of juik komt bijna altijd door bacteriën. Door de reinigende werking van de universal cleaner zult u zien dat heel snel de geur en de jeuk verdwijnt. Ook paarden tuig kunt u hier mee behandelen vaak heeft een paard ook last van bacteriën die hier op zitten.